Coola husByggnation och hus skiljer sig åt vari i världen du befinner dig. Det finns olika sätt att bygga hus, hur man gör grunder och tak skiljer sig också åt i världen beroende på vilket klimat huset byggs i .

Här kan du se lite coola hus som byggt i världen. På första bilden kan du se ett minimalistiskt och chill hus som nog många gärna skulle ha i sin skog när de vill koppla av en sommardag.

Coolt hus

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte bara Pippi Långstrump som har byggt häftiga hus i Sverige. Villa Villekulla är självklart ett av de mest kända husen i Sverige och huset i sig har en helt otrolig charm som säkert många människor i Sverige skulle kunna tänka sig i framtiden när de tänker på att bygga hus i Sverige, Finland, Danmark, Norge eller Tyskland där Pippi Långstrump eller Pippi Longstocking är väldigt känd. Villa Villekulla är ett unikt hus och alla barn älskar detta hus!villavillekulla

Ett av de mest speciella husen i världen är byggt i Vietnam. Det kallas för ”det galna huset” eller Crazy House och är ett vandrarhem eller pensionat i Vietnam. Det är faktiskt ganska billigt att besöka denna byggnad, mellan 250-500 kr så kan du bo en natt i världens coolaste byggnad.

crazy-house-vietnam

Galet hus i Vietnam

Dansande huset i Prag

Dansande huset i Prag

 

Det dansande huset i Prag är en välkänd attraktion för turister som besöker Tjeckien att besöka. Huset har en cool design och det ser faktiskt ut som att huset dansar. Denna byggnation är kanske inte riktigt lika enkel att bygga som att bygga ett Myresjöhus i Sverige, men däremot så kommer byggnaden att vara välkänd i lång framtid.

Stenhus

Stenhus

 

Detta stenhus är nog ett hus som många människor hade kunnat tänka sig att bo i. Att bygga i sten brukar vara bra och på lång sikt så kommer också huset att hålla längre än om du bygger i trä eller annat material, sten är ett fantastiskt material att bygga hus i. Stenhuset på bilden ligger på en vacker plats och det kommer många besökare varje år för att besöka detta hus.

 

 

Vill du bygga ett hus kan du gå in här. Där du kan få mer inspiration av din husbyggnation, det är viktigt att tänka till innan du börjar bygga ditt hus.