Varför fastighetsaktier?Varför fastighetsaktier?
När man köper aktier är det viktigt att ställa sig frågan, varför tror jag på detta bolaget?
Om du är osäker på en produkt och ett bolag skall du inte investera i aktien. När det gäller fastigheter så har de stigit i alla år, om man ser sitt aktieinnehav på längre sikt. Även om fastigheter så som alla andra aktier kan sjunka så har fastigheter alltid i slutändan ett värde av någon form, speciellt om de ligger på en ort där det bor mycket människor.
De största aktierna idag inom fastighetsbranschen är de välkända bolagen Balder,  Lundbergs fastigheter och 2014 års börsraket inom fastighetsbranschen Hemfosa.
Man kan egentligen dela upp fastighetsaktierna som finns på marknaden i de som äger och förvaltar/hyr ut fastigheter, men även de som bygger fastigheter. Bolag som NCC, Peab och Skanska är stora på marknaden.aktier
Nu när räntan är så pass låg så kommer byggnaden att dra igång projekt i städer som behöver och skall växa och det kommer därför att finnas jobb till nästan alla de stora byggbolagen och det gäller att läsa på om dem för att ta reda på vilket bolag som kommer att stå sig bäst inom fastighetsbranschen.
Att investera i fastigheter är något som är attraktivt och det har historiskt sett vart ganska låg risk på denna marknaden, men ingen kan veta hur det kommer att se ut i framtiden på denna aktiemarknad.  Det är som med allt annat i livet viktigt att noggrant läsa på innan du går in i din affär.
www.bostadertillsalu.se kan du hitta mycket nyttig information om fastigheter som kan vara bra att läsa igenom innan du börjar göra dina investeringar eller aktieköp.
Att köpa mindre hus kan också vara intressant om man kan få ekonomi i att hyra ut fastigheter och småhus. Regeln om Attefallshus har gått igenom men ingen vet riktigt om det kommer att slå igenom. Än har nog ingen vårt slå upp mer än ett Attefallshus, men det borde finnas ekonomi i att bygga och sedan hyra ut till studenter och personer som behöver mindre boenden. På www.småhus.com kan du läsa mer och få massor av inspiration om du funderar på att bygga ett mindre hus, Attefallshus, lekstuga eller en friggebod.
För att ge ett slutsvar på frågan varför du skall investera i fastigheter eller aktier så är det enkla svaret. Marknaden på aktier i övrigt kan alltid svänga, men människor kommer alltid att behöva någonstans bo och i städer som växer blir det bara dyrare och dyrare. Så även om övriga aktier och bolag kommer att få en börskris så kommer fastigheterna att stå kvar och de kommer att ha ett värde så alla behöver någonstans att bo och det kommer inte att bli mer mark i världen framöver utan den mark vi har är den som ägs och förvaltas av en del människor i världen som äger mark och fastigheter och att äga har genom alla tider varit viktigt för att kunna tjäna pengar och därför tror vi att aktier som har med bygg och fastigheter att göra alltid kommer att växa på börsen. Men som sagt, det kommer aldrig att bli konstant tillväxt, utan toppar och dalar kommer även att finnas inom denna typ av aktier.aktier-stigande
Köper du istället fastigheter för att äga dem så är det viktigt att försäkra din egendom.