Hemnet en framgångssaga

Hemnet är en framgångssaga som få företag i Sverige de sista 20 åren.
Hemnet startades med en tanke att alla mäklare i sverige skulle kunna annonsera sin objekt på en samlad sida där kunden skall ha lätt att hitta.
Mäklarna gick ihop för att skapa sidan så att alla skulle kunna ha nytta av den och det investerades självklart en del pengar i sidan för att få till den på ett snyggt och bra sätt.

Konkurrens till hemnet

Det sägs att Hemnet idag har fått bud som handlar om runt 1,5 miljard för att köpa sidan och självklart finns det fina utvecklingsmöjligheter i att äga en webbsida där konkurrenterna ligger ganska långt efter. I början fanns det www.booli.se och www.objektvision.se som var konkurrenter till sidan, men ingen av dessa sidor har inte varit i närheten av att kunna konkurrera med marknadsandelar Hemnet.se.
Hemnet har sedan sidan startades bara växt och växt. Sidan tjänar pengar på annonsförsäljning och de flesta som vill annonsera på sidan idag har med bostäder och fastigheter att göra.
För dig som säljare av ett hus kostar inte helt så mycket. Det handlar om 600 kr så har du din annons på en av Sveriges mest besökta hemsidor. Bostäder kan nästan alla människor känna någonting för och det är nog en av anledningarna till varför just sidan hemnet har ett högt läsvärde och därför många besökare.
Blocket har på senare år och börjat satsa på att ha annonser för bostäder men sina är inte lika stor som hemnet när det gäller just bostäder. Blocket är däremot stora på marknaden när det gäller köp och sälj och det kommer därför att bli roligt att se vad budgivningen på hemnet kommer att sluta på, då det är många stora spelare som just nu verkar vara intresserade av att köpa sidan.

Bra bostadsmarknad i Sverige

Sverige är ganska unikt att genom hemnet kunna ha en så samlad sida för bostäder vilket egentligen är bra för alla parter.  Hemnet ger både säljarna till husen fina möjligheter att nå ut till många människor och hemnet ger även goda möjligheter för de som söker hus att hitta sitt drömhus.
Det går inte att köpa aktier i Hemnet idag då hemnet inte är ett publikt aktiebolag. Om det hade funnits aktier i hemnet så hade troligtvis akuten varit en ganska högt värderad aktie eftersom konkurrensen till sidan är så pass låg och bostäder är och kommer alltid att vara en miljardindustri.