HemnetHemnets största och egentligen enda konkurrent de senaste åren har varit Blocket.se.
Blocket har haft avsevärt mycket mindre besökare på sina bostadssidor om man jämför med hemmet men har egentligen varit den enda sidan som har tagit upp kampen om marknadsföring av villor på nätet. Det finns dock ett par mindre aktörer på marknaden som bland annat www.hittahem.se som dock är en mindre sida om man jämför med blocket och Hemnet.  Det är dock roligt att se att det finns dem som är beredda att konkurrera och försöka göra marknaden bättre och utvecklas så att alla tjänar på det i slutändan.

Utveckling av sidor på nätet

Det finns många duktig och välkända mäklare i Sverige som jobbar hårt för att utveckla och förnya branschen.
När Blocket vände på matchen mot det företag som är störst och la ett bud på Hemnet blev nog många förvånade. Det många missat är att mediakoncernen Schibsted är en stor koncern som har en stor omsättning och säkert skulle kunna utveckla och förbättra Hemnet. Självklart har mediakoncernen ett egenintresse och skulle nog kunna tjäna mycket pengar i framtiden på att äga Hemnet som idag har cirka 2 miljoner unika besöka på sin hemsida varje månad.  Hemnet finns både i mobilen, som app och på internet och hela tiden förnyas och förbättras sidan. Utvecklingen som Hemnet haft sedan det startades 2004 har varit enorm och det har hjälpt fastighetsmarknaden otroligt mycket då det skapar fina möjligheter för människor att se sina bostadsdrömmar. bostaderna1

Kostnader på hemnet

Hemnet kostar idag 600 kr för en säljare som vill synas på sidan. Denna kostnad är egentligen väldigt rimlig om man ser till vad man får ut av att synas på sidan. Det är många fastigheter som årligen säljs i Sverige och det generar i en fin kassa till Hemnet som nästan har haft monopol på marknaden i en ganska lång tid. Alla i Sverige vet nog nästan idag vad hemnet är och det diskuteras bostäder nästan var du än är i Sverige och alla kan gå in och titta på alla fina hus och bostäder i Sverige.
Hemnet omsättning var under 2014 262 miljoner kronor vilket är en avsevärt mycket högre omsättning än år föra 2014. Det handlar en del om att sidan införde kostnad för att synas på sajten till 600 kr vilket har gjort att sidan tjänar mer pengar. bostader
Schibsted har nu lagt bud på sidan och ville köpa 100% av Hemnets aktier för 1,5 miljard. En hög siffra men med tanke på vilka möjligheter det finns att bedriva Sveriges åttonde mest besökta hemsida så kanske det ändå inte är ett jättebra bud?! Det finns självklart olika åsikter om det, men det är i alla fall ett bud som nu svensk fastighetsförmedling och de övriga ägarna i hemmet skall ta ställning till.
Att driva en så välbesökt sida är nog något många mediabolag och koncerner skulle drömma om och utvecklingsmöjligheterna är oändliga.