Hus i GreklandHar du under många år varit resenär och turist i Grekland. Det är då inte speciellt konstigt om du gillar landet så mycket så att du skulle vilja ha ett hus eller bygga ett hus i Grekland.

Det finns fördelar att köpa hus i ett land som är i kris. Självklart fokuserar de flesta greker nu på att klara sin egen ekonomi och tittar nog inte speciellt mycket på nya boenden vilket kan innebära mindre budgivningar i Grekland.

Det är dock en stor risk att köpa hus och fastigheter i Grekland idag när du inte vet vad som händer med landet imorgon. Men gillar du naturen och läget i Grekland så kan det vara investeringsläge men samtidigt så gäller det att vara väl medveten om risken som finns med att investera i fastigheter i Grekland idag. Samtidigt är det dock i de djupaste kriser som de flesta länders fastighetsmarknader när det gäller fast egendom som mark brukar vara en goda investering. Antingen mark eller guld har historiskt sett varit bra investeringar i kriser.

Krisen i Grekland är stor och växer hela tiden, därför kan det vara bra att bara semestra i landet ett tag till, men vem vet; det kanske inte kommer lika bra investeringslägen som det finns nu i Grekland.

Det finns många fastigheter i Grekland med helt fantastiska lägen och med havsutsikt som är svårslagen. Villor med pool i Grekland är populärt för många och skall du ändå unna dig en fastighet i Grekland är det värt att köpa en med en pool om du gillar att bada och simma. Om du inte köper hus med pool så kanske du vill ha havsutsikt i Grekland, det finns massor av fina öar som Rhodos och Zakynthos i Grekland och valet ligger hos dig, vart du tycker det är finast att bo och leva i Grekland.