Byggbolagen går som tåget

Nästan alla byggbolag har gått som tåget under 2015. Det finns massor av orsaker till varför det går bra för byggbolagen just nu.  Men mycket handlar om att det är låga räntor och att många svenskar behöver nya boenden.
Bolag som har gått riktigt starkt hela senaste året är bland annat Malmö baserade företaget Victoria Park. Bolaget har rusat på börsen 2015 och det ser ljust ut för företaget på sikt också.
Andra intressanta bolag kan vara t.ex. Skanska, Peab,  Balder och Hemfosa. Det är på lång sikt bra att ha en aktie som har med byggnation och fastigheter att göra i sin aktieportfölj.

Köp fastighetsaktier

Tips och råd när du skall investera i fastigheter är att välja det bolag som du känner har en bra kassa och känns som ett tryggt bolag. De flesta byggbolagen  i Sverige är seriösa bolag och många har senaste åren gått med god vinst och det kommer fortsätta att vara viktigt att bygga bostäder i Sverige.
Det räcker inte med det som på i andrahandsmarknaden när det gäller fastigheter i Sverige som finns på Hemnet. Inte heller räcker det med Sveriges hyresrätter för att möta problemet med bostadsbristen i Sverige.
Det är bostadsbrist i många svenska städer.
Störst är bostadsbristen i Stockholm. Där saknas det otroligt många bostäder om man jämför med antalet som vill bosätta sig i Stockholm.
Även Göteborg är en stad där det finns alldeles för få bostäder. Malmö är också en stad som saknar bostäder till yngre och gamla.
Även Umeå är en stad dit många flyttar och saknar mycket bostäder. Även Karlskrona är en framåt stad där det är svårt att få tag i ett boende. Många andra städer som Växjö, Kalmar, Örebro, Karlstad och Halmstad är också städer som alla behöver jobba med att bygga fler bostäder till befolkningen som gärna vill flytta till dessa städer.