Investera i fastigheterFunderar du på att börja investera i fastigheter?

Om du inte riktigt anser att du har kapital till att våga börja investera i fastigheter så kanske du kan gå ihop med någon eller några för att få ett större kapital för att lyckas köpa en fastighet eller flera fastigheter som ni kan förvalta och kanske till och med hyra ut för att sedan sälja och frigöra kapital så att du kan bygga på din bankbok.

Det är viktigt att skatten på fastigheter beskattas i kapital vilket innebär att skatten är 30%. Det är detsamma som skatten på aktier och fonder. Däremot är det viktigt att komma ihåg att du inte behöver skatta för hela vinsten då du säljer en fastighet eller en bostadsrätt. Det är faktiskt så att du bara behöver skatta på 22/30 av den vinsten du gör på en bostadsförsäljning när du går med vinst.

Det är också avdragsgillt med förluster på fastigheter. Du kan göra 30% avdrag på halva förlusten om du skulle göra en förlust på en fastighet eller bostadsrätt när du säljer den. Risken att våga investera i ett hus är därför ganska liten om du betalar ett rimligt pris för det du köper och lyckas att vårda och förvalta din fastighet på ett bra sätt i framtiden.

Om du har kapitalet att våga investera i fastigheter idag kommer du nog inte ångra dig i framtiden. För kom ihåg, alla kommer behöva någonstans att bo i framtiden och det kommer inte att gå att bygga nytt centralt i storstäder. Det kommer däremot alltid att finnas människor som har pengar och kapital och kommer att vara beredda att betala bra för att bo på fina platser.