Jämföra lånAtt jämföra lån kan vara viktigt för dig som ägare eller framförallt som köpare av en fastighet.
Det finns många saker du skall ta hänsyn till när du väljer hur du skall lägga upp din lånebild.  Banken brukar kunna sätta sig ner och gå igenom din situation och hjälpa dig med att hitta en lösning som passar dig. Men glöm inte att det är du som i slutna väljer till viss del hur din långbord skall se ut.
Det finns både rörliga och bundna lån som du kan ha med din fastighet som säkerhet.
Vad kan vara bra med bundna lån? Det som kan vara bra med ett bundet lån är att du då vet hur mycket du kommer att betala i räntekostnad i framtiden på dina lån. Ett lån går att binda på olika långa tider och nu när det är så låga räntor kan det absolut vara aktuellt med ett bundet lån för dig som vill ha en säkerhet i din ekonomi.  Om du har bundna lån och vet vad du skall betala varje månad kan det kännas bra att också vetat mycket du har råd att amortera på dina lån för att sänka din lånekostnader så att du kan ha det bra i framtiden. På www.bostadertillsalu.se kan du få bra information och tips om hur du jämför dina lån.

Fördelar med rörliga lån?

Fördelarna med rörliga lån är också många och historiskt sett så har de som kört på rörliga lån varit vinnarna, det kan dock komma höjningar i framtiden på de rörliga lånen och du har då inte samma säkerhet som på ett bundet lån där du vet hur mycket du skall betala varje månad framöver.

Amortera på lånen?

Att amortera på lånen är än så länge frivilligt, men för många människor är deltog rekommenderat att i alla fall försöka att amortera på sina lån då det skapar en trygghet i din ekonomi som du kommer att ha nytta av i framtiden om du lyckas att amortera på dina lån. När du kikar på hus på hemmet kan det vara bra att titta på hus där du vet att du klarar lånebilden samt att du också har ett utrymme för en framtida amortering även om räntorna går upp. Det är inte roligt att bara betala ränta på lån hela livet så börja därför amortera om du inte redan gör det i dagsläget.
Ett bra tips om du inte känner dig hemma på bolånemarknaden och ord som räntor, amortering, bundna och rörliga lån är att boka en tid med din bank och din bankman så att du kan få mer förklarat. Det är värt att vara påläst på marknaden när det gäller lån i framtiden.