Tips på saker att göra på ditt hus innan Rot-avdraget sänksTips att göra på ditt hus innan Rot-avdraget sänks 2016

Det finns ett flertal saker som kan vara bra att göra på ditt hus innan rot-avdraget sänks den 1 januari 2016.

Då det är spikat att rot avdraget kommer att sänkas till 30% istället för 50% som det varit tidigare kan det vara bra att fundera på om du skall renovera något på ditt hus innan det sänks.

 

1. Taket kan vara bra att gå över innan rot-avdraget sänks. Om du bor i et 60-tals eller 70-tals villa så har du nog tänkt ett bra tag på att det kanske är dags att börja titta på omläggning av taket eller byte av taket. Det kan vara bra att göra detta innan rot-avdraget sänkt, då kan du spara en hel del pengar på att få 50% rotavdrag innan det blir 2016 då avdraget sänks till 30%. Då taket innebär en hel del arbetstimmar och mindre delen material innebär det att du kan göra en hel del avdrag på ett takbyte om du väljer att göra det innan den nya lagen går igenom, du får då dessutom ett nytt tak som kommer skydda ditt hus lång tid framöver.

Takbyte innan rot-avdraget sänks

Takbyte innan rot-avdraget sänks

 

2. Det kan också vara bra att se över dina badrummen innan rot avdraget sänks. Då de flesta personer inte behärskar att renovera ett badrum själva så innebär det också en hel del arbetstimmar och då kan det vara bra att använda rot-avdraget. Glöm dock inte att det också är en hel del material som ofta är ganska dyrt innan du börjar att renovera ditt badrum.

Renovera ditt badrum

Renovera ditt badrum

 

3. Om du har träpanel på ditt hus kan det vara bra att titta på ett panelbyte innan rot avdraget sänks. Ett panelbyte är ganska låg kostnad i material, däremot tar det ganska lång tid och därför är rot avdraget bra att använda när du använder hantverkare som skall göra panelbyte på din fastighet.

Panelbyte

Panelbyte


4. Målning kan vara bra att anlita någon som gör på din villa innan rot avdraget sänks till 30%. Att måla är för många människor inte så roligt, men en del gillar det. Det är dock viktigt att ha sin villa målad i bra skick då huset kommer att hålla längre om du underhåller det. Att anlita en målare till att måla ditt hus invändigt eller utvändigt är något du kan ansöka om rot avdrag för och därför kan det vara bra att boka upp en målare redan under 2015 så att du kan få fullt rot avdrag på din målning.

Målning av ditt hus; Rotavdrag

Målning av ditt hus; Rotavdrag