Bygga villaBygga villa

Funderar du på att bygga en villa?

Om du kanske varit och tittat på ett flertal villor sista tiden så kanske tankarna har slagit dig att du kanske skall bygga en villa istället om du inte har lyckats hitta din drömvillan på blocket eller hemnet, där begagnade fastigheter och villor annonseras ut i Sverige. Det finns flertalet bra sidor där du enkelt kan söka information om hur du bygger en villa idag i Sverige. På t.ex. www.byggavillor.se och www.småhus.com kan du lära dig massor om byggnation i både mindre och större format.

Innan du börjar fundera på vilken villa du har tänkt att bygga och vilken tomt du har tänkt att bygga kan det vara bra att kolla upp med banken vilket lånelöfte du kan få för att bygga en villa då det inte bara är husets kostnad från husförsäljaren som blir din kostnad i framtiden. Det är också viktigt att ta reda på vad tomten kostar och lagfart samt pantbrev på din nya fastighet/villa. Det är i slutändan inte bara detta som kommer att kosta dig pengar utan det är också att göra i ordning en trädgård och kanske ytterbelysning till din villa samt att du skall ha råd att möblera ditt nya hus.

Sök lånelöfte

När du väl har fått ett lånelöfte från någon bank som t.ex. Nordea,Swedbank, Handelsbanken eller SEB är det sedan dags att i första hand att hitta en tomt där du har tänkt att bygga din villa. Tomter brukar oftast säljas av kommuner eller fastighetsmäklare på den ort där du har tänkt att bygga en villa. Men glöm som sagt inte att noggrant kolla upp så tt du garanterat har ett lånelöfte från en bank så att du vet att banken kan ställa upp med ett lån till din nya villa.

När du väl har hittat fin tomt där du villa bygga ditt hus är det dags att börja kolla noggrant i kataloger på vilken typ av villa du har tänkt dig att bygga. Det finns en uppsjö av olika hustillverkare i Sverige idag och några av de mest kända husföretagen är idag Myresjöhus, Trivselhus, Älvsbyhus, Smålandsvillan, Anebyhus, Kärnhem, Hultsfredshus och Fiskarhedenvillan. Detta är bara namn på några av de större byggföretagen idag som inriktar sig på att bygga villor till familjer i Sverige. Ett bra tips är även om du väljer att bygga en villa från ett mindre känt husföretag är kolla upp bolagets ekonomi så att du vet vad som händer om byggbolaget skulle gå i konkurs under tiden du bygger din villa. Det är jätteviktigt att veta vad som händer vid en eventuell konkurs och det är otroligt viktigt att ha din villa försäkrad under hela byggprocessen. Att inte försäkra under byggnationen är dumt och framförallt ekonomiskt farligt för dig som husbyggare.

När du valt vilken typ av hus du tänkt att bygga brukar det kunna gå ganska snabbt att producera en nybyggd villa idag, sätt dog mer med en hustillverkare och ta reda på vad helhetskostnaden för din villa kommer att bli efter tillval m.m. Det är roligt att bygga hus och set finns massor av inspiration att skaffa sig på nätet och set kan även vara bra att gå på lite husvisningar av nyproducerade villor så att du kan sätta dig in i hur du vill att planlösning, yttersida och insida skall se ut i ditt nya hus. Tänk när du bygger att kosta på dig det lilla extra då du förmodligen inte kommer att bygga speciellt många hus i ditt liv. De flesta människor bygger nog bara en gång och det är viktigt att trivas i sitt hem i lång tid framöver.

Läs på innan du börjar bygga

Sätt dig in i marknaden på den ort du tänkt att bygga ditt hus och kontakta sedan banken för att se vad de kan hjälpa dig med. Detta  är viktigt att läsa på innan du börjar bygga ett hus och internet är super för att söka information och kunskap kring att bygga hus och villor. Det är en djungel när det gäller nyproduktion men det är roligt och dumbommar att ha mycket nytta av att vara påläst när du skall bygga din villa.

 denna sida kan du hitta mer information om hur du skall t.ex försäkra din villa och om fastigheter i allmänhet. Ett tips är också att söka dig runt på nätet och Hemnet för att hitta inspiration så du kan skapa din villa utefter dina önskemål men också med en planlösning som du kommer att känna dig nöjd med.